Museum Martena is winnaar van de RAAK Stimuleringsprijs 2020!


2021-05-17 11:40:00

Iedereen die op Museum Martena heeft gestemd: grote dank! Want met de € 30.000,- en de kennis die we hiermee krijgen, gaan we een Aaitour maken: een audio- en voeltour voor blinden, slechtzienden en trouwens ook alle goedzienden.

In Nederland zijn meer dan 250.000 mensen slechtziend of blind. Zij kunnen niet zoals anderen kijken naar kunstwerken, objecten of andere informatie in een museum. Met de RAAK Stimuleringsprijs, die dit jaar voor de vijfde keer wordt uitgereikt, worden musea gestimuleerd om hun collectie toegankelijk te maken voor mensen met een visuele beperking. De prijs is een initiatief van het Oogfonds, het Van Abbemuseum en Stichting Dedicon en wordt ondersteund door verschillende fondsen.

Museum Martena wil geen audiotour maken die speciaal voor blinden en slechtzienden is, maar juist een die voor iedereen is! Of je nou goed of slecht ziet, doof bent of in een rolstoel zit, we willen iedereen dezelfde informatie geven. Dat heet inclusief en daar houden wij van. De komende tijd gaan we hiermee aan de slag.