Tentoonstellingen

CP Berbée: Onder Vrouwen

Vanaf 14 oktober 2023 tot en met 25 mei 2024 te zien in het museum. Tijdloze mode en interieur komen samen met de vrouwelijke portretten uit de collectie van het museum in deze kleurrijke tentoonstelling.

Het vertrekpunt van de tentoonstelling Onder Vrouwen is de persoonlijke kledingcollectie van CP Berbée. Door te mixen, te pimpen, te spelen met kleuren, stijlen, texturen, oud en nieuw maakt ze outfits zodanig dat die alleen maar van haar kunnen zijn. Met aanstekelijke vrolijkheid trekt zij haar tweede huid vrijelijk aan en ook weer uit. Haar lef en vitaliteit leiden haar op onconventionele wijze naar onvermoede identiteiten.


Fotowerk

Kleding uit de jaren ’70 tot aan aankopen van twee weken geleden in boetiekjes in Amsterdam: door te mixen, spelen met kleuren, stijlen, texturen, oud en nieuw maakt CP Berbée haar outfits zodanig dat die alleen maar van haar kunnen zijn. Kleding is in haar ogen een persoonlijke expressievorm die losstaat van de tijd. Haar meest geliefde outfits heeft ze laten fotograferen op inspirerende plekken in binnen- en buitenland en deze komen in het museum te hangen.

Met haar tentoonstelling wil CP Berbée vrouwen en mannen van alle leeftijden inspireren om kleding als middel van zelfexpressie te zien. Maar ook bewustwording speelt een grote rol in haar werk. Onder andere de massaproductie in de kledingindustrie wordt aangesneden. Berbée: “Mijn werkplek is niet zozeer mijn atelier maar veel meer de wereld waarin ik leef. En daarom heeft mijn werk altijd te maken met actualiteiten. Ik vertaal die niet letterlijk in mijn werk, maar tussen de regels door kun je het zien en voelen.”


Helpt u ons de Kasteelprijs te winnen?