Activiteiten


De Ridders van Friesland komen naar de Martenatuin

Het is bijna zover! We vieren ook dit jaar weer de Dag van het Kasteel op 2e pinksterdag. En daar horen ridders bij...

Op 29 mei maakt u kennis met ons Franeker stadskasteel. De Ridders van Friesland zetten hun kamp op in de Martenatuin en vertellen verborgen verhalen over de duistere Middeleeuwen. Lees hier meer.


Magische fotogrammen in de meivakantie!

Deze meivakantie kunnen kinderen weer een fotogram maken in Museum Martena! Een fotogram is een eenvoudige foto waarbij voorwerpen en materialen een compositie vormen op een lichtgevoelige ondergrond. Hierbij kan er lustig op los worden geƫxperimenteerd!

In de Martenatuin mogen de kinderen op zoek gaan naar blaadjes, takjes, bloemen en vruchten om te gebruiken voor hun eigen kunstwerk. Het thema van de activiteit is de lente: het begin van een nieuw seizoen, en alle veranderingen in de natuur die daarbij komen kijken. Hier vindt u meer informatie over deze kinderactiviteit. 


Game Ontrafel Franeker

Samen met het Koninklijke Eise Eisinga Planetarium en Buro Einfach heeft Museum Martena een game ontwikkeld speciaal voor kinderen van 9 tot 12 jaar.

Door de game te spelen leer je Franeker goed kennen. Eise Eisinga is zijn planeten kwijt en is goed wanhopig. Allerlei personen uit de geschiedenis van Franeker helpen je om de planeten weer terug te vinden. Als je de game helemaal uit speelt binnen de tijd kun je een gratis combikaart voor het Planetarium en Museum Martena winnen. Hier vind je de game!
 


Activiteiten van Museum Martena in Franeker

Behalve tentoonstellingen worden er ook activiteiten georganiseerd, zoals lezingen en concerten.

Ook worden er reizen en uitstapjes georganiseerd door de Vrienden. Hier vindt u de laatste Nieuwsbrief van de Vrienden


Voorlopig geen kinderfeestjes

Aangezien we midden in de herinrichting van het museum zitten, is het nu niet mogelijk om kinderfeestjes te organiseren. We zijn druk bezig een nieuw feestje te ontwikkelen en houden u via de website op de hoogte.


Rondom stins en state

Houdt u van wandelen, van Friesland en van stinsen?

Dan zit u hier goed! Op deze website vindt u prachtige wandelingen met beschrijving én kaartmateriaal van verschillende routes door Friesland langs stinsen en states. Natuurlijk is er ook een wandeling in en om Franeker waarbij het Martenahuis  van de partij is.