Activiteiten


Expeditie Junior Franeker

Voor alle nieuwsgierige Aagjes en Age's van 6 t/m 12 jaar.

Tijdens het Weekend van de Wetenschap is de binnenstad van Franeker een echte Hotspot. Ontdek de geheimen van Franeker, ga op onderzoek uit door de stad en experimenteer erop los! Vergeet je vriendje, vriendinnetje, papa of mama niet mee te nemen.
 

Expeditie Junior Franeker - 7 oktober (Weekend van de Wetenschap)

Tijdens het Weekend van de Wetenschap wordt Franeker omgetoverd tot heuse Hotspot voor de wetenschap. Kinderen in de basisschoolleeftijd kunnen overal in het centrum meedoen aan activiteiten met het thema 'spelen met wetenschap'. Bouw je eigen LEGO-robot, kom erachter hoe een drone kan vliegen of ga op zoek naar de schat van Eise Eisinga in de escaperoom. Jij komt toch ook? Alles over de hotspot, locaties en activiteiten vind je op www.weekendvandewetenschap.nl Zet jezelf alvast op aanwezig! https://www.facebook.com/events/1036842351034968/?acontext=%7B%22event_action_history%22%3A[]%7D (Alle activiteiten worden op woensdag 27 september bekend gemaakt op de website van Weekend van de Wetenschap).

Kriminele Kuier

Avondtocht langs moordplekken en andere vuige verhalen van Franeker.

Arent is uit zijn winterslaap ontwaakt en zal vanaf 20 juli weer iedere donderdag- en vrijdagavond door de straten van Franeker dwalen. Mysterieuze moordzaken en gure gebeurtenissen komen aan het licht. Leuk voor iedereen die houdt van mysteries en mooie verhalen (en voor kinderen vanaf 12 jaar).
 
Bibbert u mee tijdens de Kriminele Kuier? Geef u op bij de receptie in het museum/VVV. De kuiers starten iedere donderdag- en vrijdagavond om 20:00 uur en duren tot 21:30 uur. 

de kriminele kuier van Franeker

Avondtocht langs moordplekken en andere vuige verhalen O.L.v. de Franeker ijzerkoopman 'Arent van Duiden' stap je tegen schemering door de binnenstad om op vreemde plekken te komen

De Ridders van Friesland komen naar de Martenatuin

Het is bijna zover! We vieren ook dit jaar weer de Dag van het Kasteel op 2e pinksterdag. En daar horen ridders bij...

Op 29 mei maakt u kennis met ons Franeker stadskasteel. De Ridders van Friesland zetten hun kamp op in de Martenatuin en vertellen verborgen verhalen over de duistere Middeleeuwen. Lees hier meer.


Magische fotogrammen in de meivakantie!

Deze meivakantie kunnen kinderen weer een fotogram maken in Museum Martena! Een fotogram is een eenvoudige foto waarbij voorwerpen en materialen een compositie vormen op een lichtgevoelige ondergrond. Hierbij kan er lustig op los worden geëxperimenteerd!

In de Martenatuin mogen de kinderen op zoek gaan naar blaadjes, takjes, bloemen en vruchten om te gebruiken voor hun eigen kunstwerk. Het thema van de activiteit is de lente: het begin van een nieuw seizoen, en alle veranderingen in de natuur die daarbij komen kijken. Hier vindt u meer informatie over deze kinderactiviteit. 


Game Ontrafel Franeker

Samen met het Koninklijke Eise Eisinga Planetarium en Buro Einfach heeft Museum Martena een game ontwikkeld speciaal voor kinderen van 9 tot 12 jaar.

Door de game te spelen leer je Franeker goed kennen. Eise Eisinga is zijn planeten kwijt en is goed wanhopig. Allerlei personen uit de geschiedenis van Franeker helpen je om de planeten weer terug te vinden. Als je de game helemaal uit speelt binnen de tijd kun je een gratis combikaart voor het Planetarium en Museum Martena winnen. Hier vind je de game!
 


Activiteiten van Museum Martena in Franeker

Behalve tentoonstellingen worden er ook activiteiten georganiseerd, zoals lezingen en concerten.

Ook worden er reizen en uitstapjes georganiseerd door de Vrienden. Hier vindt u de laatste Nieuwsbrief van de Vrienden


Voorlopig geen kinderfeestjes

Aangezien we midden in de herinrichting van het museum zitten, is het nu niet mogelijk om kinderfeestjes te organiseren. We zijn druk bezig een nieuw feestje te ontwikkelen en houden u via de website op de hoogte.


Rondom stins en state

Houdt u van wandelen, van Friesland en van stinsen?

Dan zit u hier goed! Op deze website vindt u prachtige wandelingen met beschrijving én kaartmateriaal van verschillende routes door Friesland langs stinsen en states. Natuurlijk is er ook een wandeling in en om Franeker waarbij het Martenahuis  van de partij is.