Help Pake en Beppe de vakantie door en ets als Abe Gerlsma!

Kom met pake en beppe etsen als Abe Gerlsma. Bezoek dinsdag-, woensdag- of donderdagmiddag Museum Martena.

In verband met de tentoonstelling 100 jier Abe Gerlsma kunnen onze bezoekers zelf aan de slag! De bevlogen kunstenaar Abe Gerlsma had veel oog voor de fascinerende wereld dicht bij zijn huis in Franeker. Hij schilderde, tekende en etste het mooie Friesland met de boerderijen, kerken en koeien rondom Franeker. Of nog dichterbij, de planten en de kastanjebomen in zijn eigen tuin!

Tijdens deze activiteit wordt er gedrukt in een dicht-bij-huis-druktechniek, met stempels en stempelinkt op speciaal kunstenaarspapier. Zo ontstaat er een dicht-bij-huis-panorama. Om na afloop op te rollen, onder je arm mee te nemen en thuis op te hangen.

Dinsdag 19, woensdag 20  en donderdag 21 februari, inloop tussen 14.00 uur tot 16.00 uur
Voor pakes en beppes, onder begeleiding van minderjarigen.
Entree: €6,- voor pakes en beppes, kinderen gratis. Museumkaart geldig.

Rembrandt en Saskiaroute

In het kader van de prachtige tentoonstelling Rembrandt en Saskia, liefde in de Gouden Eeuw in het Fries Museum is er een route van stal gehaald langs plekken die een belangrijke rol speelden in het leven van Rembrandt en Saskia in Friesland. De route loopt langs Leeuwarden, Sint Annaparochie en Franeker.

Route

Kinderfeestjes

Als je in Museum Martena je verjaardagsfeestje viert, hoor je een spannend verhaal en doe je een speurtocht, verkleed als ridders en jonkvrouwen.

Kinderfeestje
Kinderfeestje

Na een traktatie wordt geknutseld of met ganzenveren gekalligrafeerd. Kosten zijn € 7,- per kind, het duurt ca. 2 uur en is voor kinderen van 4 t/m 10 jaar. Meer informatie: info@museummartena.nl of 0517-392192

Rondleidingen

Voor groepen worden op afspraak rondleidingen door het museum georganiseerd.

Groepen vanaf 10 personen kunnen reserveren voor een rondleiding die ongeveer 1 uur duurt. Een rondleiding kost per rondleider 30,-. U kunt reserveren via info@museummartena.nl of 0517-392192.

Trouwen in Museum Martena

Van oudsher is het Martenahuis trouwlocatie van Franekeradeel

Nog steeds wordt getrouwd in wat eens de raadszaal was. Een sfeervolle receptie in museum of tuin behoort tot de mogelijkheden.

Voor meer informatie: info@museummartena.nl of 0517-392192

Nu te zien