ZomerPoWoW, tiepies iets voor jou

De hele zomervakantie zijn er kinderactiviteiten in het museum en online. Houd deze website of onze Facebookpagina in de gaten!

Meer informatie

Zomer PoWoW Opdracht: Zapp je eigen landschap (8-14 juli)

De Schilderijenzaal in het museum is eigenlijk een grote serre. Met uitzicht op een romantisch Italiaans landschap. De schilderijen zijn zo groot dat ze de wanden helemaal tot aan het plafond vullen, zoals beschilderd behang. In je rieten stoel kun je lekker wegdromen en fantaseren over verre landen en bijzondere mensen. Als jij een middagje mocht zappen in de schilderijen ‘serre’ wat zou jij dan willen zien? De Noordpool, vreemde dieren in de diepzee? Of de ondergrondse tunnels van de wormen in je achtertuin?

De opdracht van 8 - 14 juli Bedenk wat jij graag zou willen zien als je in de ‘serre’ zit Maak hier een tekening  over Welke kleuren heeft je landschap? Leven er dieren en mensen? Hoe zien ze eruit? Wat vind je zo interessant aan jou wereld?
Geef je werkstuk af bij het museum. Of maak een foto van je tekening en stuur de foto vóór 15 juli naar:  powow@museummartena.nl
Illustratie Berber van den Brink

ZomerPoWoW Opdracht De Traptoren (tot 8 augustus)

Prijsvraag Wat doen we met de toren? Er is één plek in het museum waar jij nog nooit bent geweest. Want je mag daar niet komen als bezoeker. Die plek zit een beetje verstopt. Je moet hem weten te vinden: DE TRAPTOREN Je kunt hem pas goed zien aan de achterkant van het museum, als je in de tuin staat. Daar is de ingang en die deur zit altijd op slot.

Dat vindt de directeur van het Museum, Manon Borst, eigenlijk jammer. De toren is juist zo mooi met hele dikke muren, meer dan 90 traptreden en van onder tot boven vol spannende verhalen uit een ver verleden! Het is het oudste gedeelte van het stadskasteel.

Het zou toch leuk zijn als iedereen er eens een kijkje kon nemen om die speciale sfeer van een hoge toren op te snuiven. Maar ja, wat ga je er dan laten zien? De directeur brak er haar hoofd over maar kwam er niet uit.

Daarom vraagt ze jullie om haar te helpen:

WAT ZOU JIJ WILLEN ZIEN IN DE TOREN ALS JE DIE MOCHT BEZOEKEN?

Lees de opdracht vóórdat je begint van begin tot eind goed door

Opdrachtomschrijving
Bedenk wat jij graag zou willen zien als jij de toren bezoekt
Maak hier een tekening over, of een schilderij, of bouw een maquette:
1.    Wat vind je interessant aan de toren
2.    Hoe zou de inrichting van de torenkamer eruit kunnen zien
3    Denk ook aan sprookjes, ridderverhalen, science fiction (hoe ziet de toren er over 1000 jaar uit?)

Maak een foto van je tekening/maquette/verhaal en stuur de foto vóór 9 augustus naar powow@museummartena.nl of geef je werkstuk af bij het museum.
In de laatste week van de vakantie van 8 t/m 16 augustus worden alle inzendingen in het museum tentoongesteld.
We kiezen één winnend werkstuk uit. En plaatsen dat op de site van het museum en het komt in de Franeker Courant. De winnaar mag aanschuiven bij een surprise high tea  in de Martenatuin achter het museum.

 

 

 

College door Manon Borst

College door Marjan Brouwer

Nu te zien