Talentendag

Vrijdag 28 september vindt in Franeker het project ‘Show je talent in Waadhoeke” plaats.

100 leerlingen van de 3e en 4e klas van het Voortgezet Onderwijs nemen die dag deel aan een beeldende en muzikale werkdag onder leiding van professionele kunstenaars. Aan het eind van de middag mondt de dag uit in een wervelende show in Theater De Koornbeurs. Deze show is vrij toegankelijk voor vrienden, ouders  en andere leerlingen. De werkdag is gericht op talentontwikkeling, oriëntatie in het beroepenveld van de kunsten en contact met een professional.
In Museum Martena geeft Saskia Wagenvoort creatieve visagie. Ze werkt veel voor theater en film. Tijdens de workshopdag voor het voortgezet onderwijs zal ze met een selectie leerlingen van 3 scholen in Waadhoeke alledaagse gezichten omtoveren tot grote expressieve ‘maskers’. Deze worden vervolgens gefilmd zodat ze kunnen schitteren als decor voor de eindshow in Theater De Koornbeurs.
Jeanet Metselaar verzorgt een workshop Sieraden maken ‘met een maximaal effect’, speciale grote sieraden voor op het toneel.
De eindshow is van 16.00-16.30u. Gratis te bezoeken in De Koornbeurs.

 

Franeker, stad van wetenschap in de 18de eeuw

Een boeiend groepsbezoek aan het Eise Eisinga Planetarium en Museum Martena voor de tweede klas van VMBO en HAVO/VWO. De leerlingen gaan aan de slag met de wetenschap in Franeker.

Het programma wordt gedeeltelijk op school en in de musea uitgevoerd. De leerlingen worden gestimuleerd om zelfstandig te werken. In Museum Martena en het Eisinga Planetarium gaan de leerlingen in kleine groepjes aan het werk. Ieder groepje heeft een eigen thema met een opdrachtenvel dat de leerlingen in de musea gaan invullen, zoals het studentenleven in Franeker, vrouwen aan de universiteit, het leven van Eise Eisinga of sterrenkunde. Deze antwoorden gaan ze thuis of op school, met informatie van internet, verwerken tot een korte presentatie voor de klas. Zo worden alle onderwerpen verdiept en gaan leerlingen verbanden leggen met elkaars thema’s.

Het programma neemt ongeveer 180 lesminuten in beslag, waarvan het museumbezoek 90 minuten duurt. De leerlingen moeten daarnaast in hun eigen tijd hun presentatie voorbereiden. De kosten bedragen € 4,50 per kind.
Hier kunt u de docentenhandleiding en de achtergrondteksten bij de thema's voor leerlingen en docenten downloaden.
Voor informatie of reservering: 0517 392192 of info@museummartena.nl,

 

Nu te zien