Bezoekinfo

Parkeren

Waar kunt u uw auto kwijt?

Parkeren in de binnenstad van Franeker is altijd betaald. Aan de voorstraat, op 2 minuten wandelen van Museum Martena, vindt u een aantal betaalde parkeerplekken. Hier mag u maximaal 2 uren staan. Op parkeerterreinen Bloemketerp, bij het Gemeentehuis (Gemeente Waadhoeke) op de Hertog van Saxenlaan en aan de Leeuwarderweg kunt u gratis parkeren. Op zondag kunt u gratis parkeren in de binnenstad. 

Blauwe zone

Op het voorste gedeelte van de Leeuwarderweg kunt u maximaal 1,5 uur parkeren met een parkeerschijf. Dit gedeelte van het parkeerterrein is blauwe zone. U herkent dit aan de blauwe lijnen. Dit geldt ook voor het voorste en achterste gedeelte van de Hertog van Saxenlaan. De blauwe zone geldt van ma t/m za van 08:00 -21:00 uur. Buiten deze tijden mag u langer en zonder parkeerschijf op dit gedeelte van het terrein parkeren. Op het achterste deel kunt u langer dan 1,5 uur parkeren.

Oplaadpunt elektrische auto's

Op het parkeerterrein van Gemeente Waadhoeke zijn 14 laadpalen voor elektrische voertuigen. Hier kunt u gratis parkeren. 


Openbaar vervoer

Franeker is gemakkelijk te bereiken met het OV.

Trein

Vanaf Centraal Station Leeuwarden neemt u de bus of trein naar Franeker. Vanaf treinstation Franeker is het zo'n 10 minuten wandelen naar het museum. De trein naar Franeker gaat twee keer in het uur.

Bus

Bus 97 brengt u vanaf bushalte Voorstraat terug naar Centraal Station Leeuwarden. Ook kunt u met deze bus omliggende dorpen bereiken. Bus 97 gaat twee keer in het uur.