Educatie

Museum Jeugd Universiteit

In 2023 organiseren Museum Martena en het Koninklijk Eise Eisinga Planetarium een reeks kindercolleges: de Franeker Doe-Academie!

 Deze colleges gaan over de geschiedenis van Franeker. We onderzoeken vragen als: Hoe leer je snel twaalf talen? Hoe bouw je het heelal in je woonkamer? En: hoe word je zelf een museumstuk? Het antwoord op deze vragen ontdek je met echte vakspecialisten en experts. De colleges zijn bedoeld voor kinderen van 8 t/m 12 jaar. Houd de website van de Museum Jeugd Universiteit in de gaten voor het programma en om je in te schrijven!

 


Museum Martena voor het basisonderwijs

PoWoW

PoWoW

PoWoW, tiepies iets voor jou is een educatief kunstproject van Ra van der Hoek en Petra BerbeƩ, twee beeldende kunstenaars die tevens de HBO-opleiding Beroepskunstenaars in de Klas hebben gevolgd.

Museum Martena is de plek waar de op maat gemaakte kunsteducatieprojecten plaatsvinden. Scholen uit de gemeente Waadhoeke kunnen aan de workshops deelnemen via PoWoW. Er zijn programma's voor alle groepen van het basisonderwijs.  Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Manon Borst (manonborst@museummartena.nl) of Marjan Brouwer (marjanbrouwer@museummartena.nl) of tel. 0517-392 192.


Waadsinnig

Waadsinnig

In Franeker loopt een uniek project waarmee de basisscholen in Waadhoeke in aanraking komen met cultuur in hun eigen gemeente.

Museum Martena is een van de vaste cultuuraanbieders.