Bezoekinfo


Toegankelijkheid van het museum

Alle zalen in Museum Martena zijn toegankelijk voor rolstoelers en scootmobielbestuurders. Onze lift is helaas te krap voor erg grote scootmobielen. Er is een rolstoel beschikbaar.

Er zijn parkeerplaatsen voor mensen met een rolstoel aan de Voorstraat, waar u twee uur kunt parkeren. Op zondag parkeert u gratis op alle parkeerplaatsen aan de Voorstraat. Dan is het nog 100 meter naar het museum.

Begeleiders van bezoekers met een beperking hebben gratis toegang. Blindengeleidehonden mogen vanzelfsprekend mee naar binnen.

Bezoekers die een prikkelarm bezoek willen, kunnen het beste tussen 11.00 en 12.00 uur komen. Dan is het rustig in het museum. Als u zeker wilt weten dat er geen schoolklassen op dat uur zijn, belt u vantevoren even. 

Voor mensen die onze tekstbordjes lastig vinden, hebben we gratis een speciaal boekje bij de balie: 'Museum Martena in klare taal'.

Museum Martena ontwikkelt plannen voor nog betere toegankelijkheid en experimenteert met nieuwe ideeën. Heeft u een tip? Neemt u dan contact op met conservator Marjan Brouwer: marjanbrouwer@museummartena.nl of 0517 392192