Bezoekinformatie

Museum Martena is open: dinsdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Maandag gesloten. Als een feestdag op maandag valt zijn we van 11.00 tot 17.00 uur open.

Entreeprijzen
volwassenen: € 6,-
kinderen: € 3,-
groepen met min. 10 personen: € 5,- (graag op afspraak)
Vrienden van Museum Martena:gratis
Museumkaarthouders: gratis
Vereniging Rembrandt: gratis
ICOM: gratis
Combikaart met Planetarium: volwassenen €8,50  kinderen €6,00. De kaart blijft een jaar geldig
Combikaart met Keatsmuseum: volwassenen €8,50  kinderen €4,00. Ook deze kaart blijft een jaar geldig

Voor kinderen zijn er allerlei leuke speurtochten door het museum en is er de leporello Zigzaggend door het museum met opdrachten en grappige extra informatie.

Arrangementen

Groepsarrangement Museum Martena en Planetarium

Planetarium
Planetarium

Een groepsarrangement bestaat uit een dagprogramma met een stadswandeling onder leiding van een stadsgids, een bezoek aan het Koninklijk Eise Eisinga Planetarium en Museum Martena. Dit kost €13,50,- per persoon. Hiervoor ontvangt u bij het Planetarium een uitleg in de Planetariumkamer en tevens een rondleiding door Museum Martena met een enthousiaste gids.
Meer informatie: info@museummartena.nl of 0517-392192.

Rondleidingen
Een rondleiding voor groepen kan van tevoren gereserveerd worden. De rondleiding kost €30,- per rondleider, een groep bestaat uit max. 15 personen. Een rondleiding door de conservator kost €50,-.

Scholen
Scholen betalen € 1,- per kind, begeleiders gratis. Zie voor meer informatie Educatie.

Toegankelijkheid
Het museum is goed toegankelijk voor mindervaliden of rolstoelgebruikers. Er is een lift naar alle verdiepingen.

Openbaar vervoer
Het treinstation van Franeker ligt op ongeveer 10 minuten loopafstand van het museum. Volg de toeristische bewegwijzering naar het centrum. In het centrum de bordjes Museum Martena of Martenatuin volgen.

Parkeren
Museum Martena heeft geen eigen parkeerterrein. In de binnenstad van Franeker kunt u dichtbij het museum betaald parkeren. Even buiten het centrum van de stad ligt gratis parkeerterrein Bloemketerp. Vanaf dit parkeerterrein is het 5 minuten lopen naar het museum.

Rondvaart door historisch Franeker

Met Nauta's botenverhuur kunt u een rondvaart maken door de grachten van Franeker.

De rondvaart is prachtig te combineren met een bezoek aan Museum Martena, het Planetarium en een stadswandeling. U kunt desgewenst een half of een heel dagprogramma samenstellen met nog een lunch in een van de horecagelegenheden van Franeker.

Meer informatie

De Van Rossems in Franeker

Op 28 september 2017 zond de NTR het reisprogramma 'Hier zijn de Van Rossems' uit. Het bezoek aan Franeker kon de goedkeuring van de notoire mopperkonten wegdragen. Er was zelfs enthousiasme te bespeuren voor Museum Martena!