Kaarten en tarieven vanaf 1 juni 2020

Museum Martena is open op dinsdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Als een feestdag op maandag valt zijn we van 11.00 tot 17.00 uur open.
Dit betekent dat voor een bezoek aan het museum gereserveerd dient te worden. U kunt hier reserveren en betalen via de TICKETS-knop. 

Entreeprijzen
Volwassenen: € 6,-
Kinderen: € 3,-
Vrienden van Museum Martena:gratis
Museumkaarthouders: gratis. Graag uw kaart meebrengen bij uw bezoek.
Vereniging Rembrandt: gratis. Graag uw kaart meebrengen bij uw bezoek.
ICOM: gratis. Graag uw kaart meebrengen bij uw bezoek.
Combikaart met Planetarium volwassene: €8,50. De kaart blijft een jaar geldig. Als u de Combikaart bij Museum Martena koopt, koopt u meteen een tijdvak voor uw bezoek. Het tijdvak voor uw bezoek aan het Planetarium dient u bij het Planetarium vast te leggen via info@planetarium-friesland.nl.
Combikaart met Planetarium kind: €6,00. De kaart blijft een jaar geldig. Als u de Combikaart bij Museum Martena koopt, koopt u meteen een tijdvak voor uw bezoek. Het tijdvak voor uw bezoek aan het Planetarium dient u bij het Planetarium vast te leggen via info@planetarium-friesland.nl.

Als u een Combikaart bij het Planetarium hebt gekocht, legt u gratis een tijdvak vast bij Museum Martena op de onze Homepage. Brengt u de combikaart alstublieft mee bij uw bezoek.

Voor kinderen zijn er allerlei leuke speurtochten door het museum en is er de leporello Zigzaggend door het museum met opdrachten en grappige extra informatie.

Museum Martena is bezig met een herinrichting

Museum Martena is tussen 2021 en 2023 druk met het opnieuw inrichten van het museum. Het kan voorkomen dat een zaal een paar weken dicht is. Als u een specifiek object wilt zien tijdens uw bezoek, doet u er goed aan van te voren te bellen of mailen om teleurstellingen te voorkomen. 

Museum Martena is winnaar van RAAK Stimuleringsprijs 2021 en werkt aan een nieuw, inclusief en toegankelijk museum. In 2023 hopen we het resultaat te kunnen presenteren.

Kinderen in het museum

Kinderen in het museum? Ja graag! Wij werken aan een speciale kinderlijn door het museum maar voor die klaar is in 2023, hebben we leuke fotospeurtochten, een 'kasteel' met verkleedkleren en een miniatuurkermis op zolder. Kom maar kijken!

Toegankelijkheid

Alle zalen in Museum Martena zijn toegankelijk voor rolstoelers en scootmobielbestuurders. Onze lift is helaas te krap voor erg grote scootmobielen. Er is een rolstoel beschikbaar.

Er zijn rolstoelparkeerplaatsen aan de Voorstraat, waar u twee uur kunt parkeren. Op zondag parkeert u gratis op alle parkeerplaatsen aan de Voorstraat. Dan is het nog 100 meter naar het museum.

Begeleiders van bezoekers met een beperking hebben gratis toegang. Blindengeleidehonden mogen vanzelfsprekend mee naar binnen.

Bezoekers die een prikkelarm bezoek willen, kunnen het beste tussen 11.00 en 12.00 uur komen. Dan is het rustig in het museum. Als u zeker wilt weten dat er geen schoolklassen op dat uur zijn, belt u vantevoren even. 

Voor mensen die onze tekstbordjes lastig vinden, hebben we gratis een speciaal boekje bij de balie: 'Museum Martena in klare taal'.

Museum Martena ontwikkelt plannen voor nog betere toegankelijkheid en experimenteert met nieuwe ideeën. Hebt u een tip? Neemt u dan contact op met conservator Marjan Brouwer: marjanbrouwer@museummartena.nl of 0517 392192