Kaarten en tarieven vanaf 1 juni 2020

Museum Martena is open op dinsdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Als een feestdag op maandag valt zijn we van 11.00 tot 17.00 uur open.
Dit betekent dat voor een bezoek aan het museum gereserveerd dient te worden. U kunt hier reserveren en betalen via de TICKETS-knop. 

Entreeprijzen
Volwassenen: € 6,-
Kinderen: € 3,-
Vrienden van Museum Martena:gratis
Museumkaarthouders: gratis. Graag uw kaart meebrengen bij uw bezoek.
Vereniging Rembrandt: gratis. Graag uw kaart meebrengen bij uw bezoek.
ICOM: gratis. Graag uw kaart meebrengen bij uw bezoek.
Combikaart met Planetarium volwassene: €8,50. De kaart blijft een jaar geldig. Als u de Combikaart bij Museum Martena koopt, koopt u meteen een tijdvak voor uw bezoek. Het tijdvak voor uw bezoek aan het Planetarium dient u bij het Planetarium vast te leggen via info@planetarium-friesland.nl.
Combikaart met Planetarium kind: €6,00. De kaart blijft een jaar geldig. Als u de Combikaart bij Museum Martena koopt, koopt u meteen een tijdvak voor uw bezoek. Het tijdvak voor uw bezoek aan het Planetarium dient u bij het Planetarium vast te leggen via info@planetarium-friesland.nl.

Als u een Combikaart bij het Planetarium hebt gekocht, legt u gratis een tijdvak vast bij Museum Martena op de onze Homepage. Brengt u de combikaart alstublieft mee bij uw bezoek.

Voor kinderen zijn er allerlei leuke speurtochten door het museum en is er de leporello Zigzaggend door het museum met opdrachten en grappige extra informatie.

Bezoekprotocol

Vanuit de overheid en het RIVM gelden onderstaande richtlijnen in verband met de coronasituatie in Nederland. Museum Martena volgt deze richtlijnen en vraagt bezoekers bij reservering van een ticket akkoord te gaan met deze richtlijnen.

Maatregelen bij gezondheidsklachten
Met de volgende klachten krijg je geen toegang tot het museum:‚Äč

  • Verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, keelpijn, lichte hoest of verhoging (tot 38 graden Celsius)? Blijf thuis!
  • Verkoudheidsklachten en koorts (boven 38 graden Celsius) en/of benauwdheid? Blijf thuis, ook huisgenoten.

Hygiënemaatregelen:
1. Was je handen na contacthandelingen op plekken waar ook anderen geweest zijn.
- 20 seconden met water en zeep, daarna handen goed drogen met papieren handdoek of blazer. Gooi papier daarna weg in een afsluitbare vuilbak.
- Voordat je naar buiten gaat, als je weer thuiskomt, als je je neus hebt gesnoten, voor het eten en nadat je naar de wc bent geweest.

2. Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog.
3. Gebruik papieren zakdoekjes om je neus te snuiten en gooi deze daarna weg in een afsluitbare vuilbak.
4. Was daarna je handen.
5. Schud geen handen.
6. Houd 1,5 meter afstand van anderen.

Toegankelijkheid

Alle zalen in Museum Martena zijn toegankelijk voor rolstoelers en scootmobielbestuurders.

Er zijn rolstoelparkeerplaatsen aan de Voorstraat, waar u twee uur kunt parkeren. Op zondag parkeert u gratis op alle parkeerplaatsen aan de Voorstraat. Dan is het nog 100 meter naar het museum.

Begeleiders van bezoekers met een beperking hebben gratis toegang. Blindengeleidehonden mogen vanzelfsprekend mee naar binnen.

Onze lift is helaas te krap voor erg grote scootmobielen. 

Voor mensen die onze tekstbordjes lastig vinden, hebben we gratis een speciaal boekje bij de balie: 'Museum Martena in klare taal'.

Museum Martena ontwikkelt plannen voor nog betere toegankelijkheid en experimenteert met nieuwe ideeën. Hebt u een tip? Neemt u dan contact op met conservator Marjan Brouwer: marjanbrouwer@museummartena.nl of 0517 392192