Wij zoeken oude foto's van krachtige Franeker vrouwen!


2023-03-22 09:34:00

Een tijdje geleden plaatsten wij in het kader van Internationale Vrouwendag een video op social media over de vrouwen van Martena. We kregen hier niet alleen hele leuke reacties op, ook stuurden sommigen van onze volgers eigen foto's van een voor hen dierbare Franeker vrouw. Overgrootmoeders en zelfs over-overgrootmoeders passeerden de revue.

Zodoende kwamen we op een idee. Want hoe bijzonder zou het zijn om in een video een ode te doen aan alle Franeker vrouwen die in een ver verleden impact hebben gemaakt op de stad?

En daarbij kunnen we jullie hulp goed gebruiken. Heb je oude, digitale (zwart-wit) foto's liggen, of een schilderij waarop een krachtige Franeker vrouw wordt afgebeeld? Mail een foto met jouw verhaal naar de afdeling communicatie.

Wie weet zie je haar binnenkort in een video verschijnen op onze Facebook en Instagram!