Campagnevideo 'Voel het Verleden'


2024-04-24 11:39:00

Ter ere van de heropening maakten we een prachtige campagne in beeld en video die vanaf deze week te zien is in Franeker en op onze sociale kanalen.

Jan Edwin Geertsma fotografeerde afgelopen februari zes van onze medewerkers als oud-bewoners van het Martenahuis. Stagiaire Melissa werd Anna Maria van Schurman, conservator Josse werd Sjoerd Westerhuis, zijn zoon Anne Liuder werd Jan Janszoon, Baliemedewerkster Jitske werd dienstmeid Evertje Ynzes, technicus Freark werd professor Maccovius en marketeer Alma Wiersma werd omgetoverd tot Saepke van Vervou.

Op de foto's worden onder andere de jurk van Saepke, de mantel van Anna Maria en de japonse rok van Sjoerd Westerhuis gedragen, allen onderdeel van de nieuwe Aaitour die vanaf 18 mei te zien is in Museum Martena. 

De video is gemaakt door Sije Kingma. 

VOEL HET VERLEDEN | Opening herinrichting Museum Martena 16 t/m 20 mei 2024

Museum Martena viert van 16 t/m 20 mei de opening van de herinrichting van het museum. Om dit te vieren is er een bijzondere campagne gemaakt die het vernieuwde museum laat zien. Hierin speelt de leus 'Voel het Verleden' een belangrijke rol. Met dank aan onze medewerkers, fotograaf Jan Edwin Geertsma, videomakers Sije Kingma en Marnix Sixma, grimeuse Neeltje van den Brand en Louis en Albert van Stichting Oud Oranje. Bekijk hier het volledige programma rondom de opening van onze herinrichting: https://www.museummartena.nl/bezoekinformatie-museum/herinrichting-en-toegankelijkheid