Vrienden van Museum Martena

De Vrienden van Museum Martena zijn verenigd in een aparte Stichting. Het bestuur van de stichting stelt in overleg met de directeur een programma samen speciaal voor de Vrienden.

Als Vriend van Museum Martena steunt u het museum. De Vrienden van Museum Martena organiseert activiteiten in en om Museum Martena. Daarnaast hebben Vrienden gratis toegang tot het museum voor zichzelf en een introducé. Vrienden worden uitgenodigd voor de openingen van het museum en krijgen een paar maal per jaar een nieuwsbrief waarin de activiteiten aangekondigd worden. De activiteiten zijn onder andere lezingen in het museum over onderwerpen die met vaste of tijdelijke tentoonstellingen te maken hebben, workshops en excursies. Zo is er een meerdaagse reis naar Gent georganiseerd, zijn de Vrienden bij Henk Helmantel in zijn Weem in Westeremden op bezoek geweest en zijn er regelmatig busreizen naar Amsterdam om daar tentoonstellingen te bekijken.
Vriend worden van Museum Martena kost €15,- per jaar. info@museummartena.nl

Excursie voor Vrienden op 28 september 2018

Na onze mooie reis vorig najaar naar Keulen bieden wij u dit jaar een eendaagse excursie aan met de bus van Dalstra Reizen.

's Morgens gaan we naar Het Muiderslot en 's middags naar het Singermuseum in Laren. Hier is dan de tentoonstelling De Laatste Impressionisten. Een tentoonstelling die is gewijd aan de kunstenaarsvereniging Société Nouvelle de Peintres et de Sculpteurs (1900-1915) en daarmee aan de beroemdste en meest karakteristieke schilders van deze stroming in de Franse (en Europese) kunst. Deelnemende kunstenaars waren onder andere Henri Le Sidaner, Emile Claus, Gaston La Touche, Henri Martin en Frits Thaulow. Voortgekomen uit het symbolisme deelden zij een romantische visie, die zich uitte in een getrouwe weergave van mens, dier en natuur, maar met een ongrijpbare suggestie van iets diepers, een tragedie of mysterie. Daarom heten ze ‘intimisten’. Het intimisme was de laatste grote Franse kunststroming die zich vol liefde aan de natuur wijdde. 

Datum:               vrijdag 28 september a.s.
Vertrek:              08.00 uur vanaf Hertog van Saxenlaan, voormalig Hotel de Valk
                         Aanwezig zijn om 07.45 uur

Kosten:              € 25,= p.p.
                         (busreis incl. 2x koffie en gebak op de heenreis in Wognum)

Deelname:        Aanmelden tot 1 augustus a.s.
                        Door overschrijving van € 25,= op rekening:

                        Vrienden Museum Martena  IBAN NL39RABO0126930740
                        met vermelding 28 sept. 2018.
                        De ontvangst van de betaling is uw aanmelding. Vol=vol!

Lunch:              Niet inbegrepen.
 
Attentie:           Vergeet uw Museumkaart niet!
                        Entree Muiderslot € 15,50 en Singer Laren € 15,-
                        Met museumkaart: Muiderslot gratis, toeslag voor Singer € 3,-

Geen museumkaart? Deze is verkrijgbaar aan de balie (€ 54,95) in Museum Martena!